Bewegwijzeringsborden zijn overal aanwezig in en rondom bedrijven, maar ook in de openbare ruimte. Ze zijn zelfs zo vanzelfsprekend dat het je bezoekers vaak niet eens bewust opvalt dat er al een bepaalde routing voor hen is uitgedacht. Pas bij het ontbreken van borden en bewegwijzering zal je duidelijk zien dat het aangeven van een route best belangrijk is. Hiermee worden zij namelijk op de meest efficiënte manier naar de plaats van bestemming gebracht. Maar borden zijn meer dan praktische route aanduiders. Uiteraard behoeden duidelijke bewegwijzeringsborden je bezoekers ervan te verdwalen in een pand of op een groot terrein, maar dat is niet de enige functie. Wegwijzers, naamborden en gevel- of lichtreclameborden zijn ook nog eens een uitstekend communicatiemiddel. Ze onderstrepen de huisstijl, zorgen voor herkenning en versterken daarmee de merkbeleving bij je klanten. Een doordachte bewegwijzering wordt zo een onlosmakelijk onderdeel van je visitekaartje.

De verschillende soorten effectieve bewegwijzeringsborden

Voordat je borden laat maken is het verstandig eerst goed na te denken over het doel dat je met de naamborden of bewegwijzering wilt bereiken. Vervolgens kies je het type wegwijzer of bord dat hier het best op aansluit, bijvoorbeeld:

  • Naamborden en parkeerborden om snel visueel duidelijk te maken dat de bezoeker zich bevindt waar hij moet zijn.
  • Borden met bewegwijzering, zodat bezoekers weten in welke richting zij zich moeten bewegen. Zowel voor buiten, maar vooral ook binnen.
  • Bewegwijzering door middel van lichtreclame, wanneer klanten of bezoekers je ook in het donker moeten kunnen vinden.
  • Een bord met een plattegrond of routebeschrijving. 

Bij Screendruk Art beschikken we over een eigen innovatieve designafdeling, waar we borden en bewegwijzering geheel naar jouw wensen en behoeften ontwerpen. We werken met diverse duurzame materialen en apparatuur, zodat ieder product perfect bij je wordt afgeleverd.